Bogoslov

Четвер, 09.05.2024, 03:03

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Листопад » 25 » ПРОПОВІДЬ
08:03
ПРОПОВІДЬ


«Блаженні вбогі, - бо ваше Царство Боже.» (Лк. 6:20)

«Горе ж вам, багатіям, бо втіху свою ви вже маєте.» (Лк. 6:24)

«Жоден раб не може служить двом панам, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові й мамоні служити!» (Лк. 16:13)

Ісус голосить бідним Добру Новину про те, що вони покликані успадкувати вічне багатство, стати синами Отця Небесного, який є найбагатший і успадкувати найбільше багатство, яким є вічне життя у Бозі – небо. Тільки треба повірити та всім серцем цього забажати. Господь відкриває істину, що ті, які багаті на землі не знаходяться у кращій ситуації, як бідні, ба навіть у гіршій. Христос ставить бідних вище, як багатих. Апостол Яків пише: «А понижений брат нехай хвалиться високістю своєю, а багатий пониженням своїм, бо він промине, як той цвіт трав'яний, бо сонце зійшло зо спекотою, і траву посушило, і відпав цвіт її, і зникла краса її виду. Так само зів'яне й багатий у дорогах своїх!» (Як. 1:9-11)

Чи Господь не кличе багатих до святості? Ні! В жодному разі, ні! Кличе, але людина заможна, не діткнута скорботами, бідністю, нуждою, голодом, нестачею чується самозадоволеною. Вона має як витратити свій час, бо має гроші. Розривки, наїдки, бари, коштовні поїздки, покупки, думання як би ще примножити багатство та охоронити те, що є. Дуже багато різних речей потребують уваги і серце людини приземлюється, людина стає нездатною підвести очі вгору, до неба, до Бога, як джерела справжнього щастя. Серце людини обтяжується великим тягарем, який вводить цілу людину в певний стан нечутливості. Така особа замикається у своєму світі, не бачить людського горя, не виходить на зустріч біднішим, але замикається у своєму світі. Судить строго інших. Маючи все, людина вже наче нічого не потребує. Як каже наша приказка: « Все можна купити за гроші». Нема пошуку чогось духовного, вищого. Людина веде споживацький спосіб життя, так як цей багач з притчі. А бідна людина , як Лазар, терпить нужду, голод. Господь милує бідного Лазаря, та за всі терпіння, які він пережив на землі винагороджує його вічною радістю. Багач іде до аду, де мучиться тяжко, переоцінюючи все своє життя. Багатством бідної віруючої людини є Бог. Як може спастися багатий? Тільки ділившись з убогими, сиротами, голодними, голими, нужденними та шукаючи Бога, відірвати серце від своїх статків. Якщо багатство несправедливо набуте, - мусить скривдженим винагородити, як митар Закхей. Каже Євангеліє, що він був багатий, але коли зустрів скарб життя – Христа, пообіцяв Йому, що половину майна роздасть бідним, а кого покривдив віддасть учетверо (див.: Лк. 19:1-10). Ось шлях спасіння багача: вміння ділитися та не прив’язуватися до матеріальних дібр. Недавно почув новину, що хтось багатий купив картину за 7000000 фунтів стерлінгів. А скільки добрих діл можна було би зробити на ці кошти!? Замість одної картини, можна було зібрати собі великий скарб у небі. Тож стараймося багатіти у Бога. Вкладаймо свої кошти, любов, увагу та співчуття в ближніх, особливо нужденних. Так робивши будемо дітьми Божими, який вкладає в нас багато благодаті, ласк, любові. Робивши добро самі станемо добрими та подібними до нашого Небесного Отця. А в годині смерті не буде нам страшно віддати душу Богу та після смерті будемо втішатися вічною радістю, а в Останній День воскреснемо на подобу воскреслого Христа.

Переглядів: 1389 | Додав: bogoslov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 190

Міні-чат

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0